Medierosen til Andreas Håtveit

Familie & Medier gir Medierosen 2016 til Andreas Håtveit, kjent fra blant annet Mesternes mester på NRK.

Håtveit får Medierosen for sitt tydelige kristne vitnesbyrd i mediene.

Andreas Håtveit er en av Norges beste freestyle-kjørere gjennom tidene og er også kjent fra TV-programmer som «Mesternes mester», der han kom på andreplass, og «Mer enn gull».

– Her har han formidlet den kristne tro på en positiv og ekte måte i beste sendetid, sier Jarle Haugland som er daglig leder i Familie & Medier.

Medier åpne for tro

Medierosen 2016 ble delt ut under Link-konferansen til Norme onsdag 7. september.

– Jeg er veldig glad for at jeg ikke er kalt til å være suksessfull, men at jeg er kalt til å være trofast. Det er det jeg har prøvd å være så godt jeg kan, sier Håtveit etter å ha mottatt prisen.

Jeg er veldig glad for at jeg ikke er kalt til å være suksessfull, men at jeg er kalt til å være trofast

– Jeg har prøvd å kunne være et vitne for Jesus der jeg er og har tenkt gjennom en del spørsmål og hvordan jeg takler forskjellige situasjoner, slik at jeg er forberedt når jeg er der jeg er, fortsetter han.

Håtveit forteller at han opplever en åpenhet for å snakke om tro i mediene generelt.

– De er veldig åpne for det fordi jeg tror det er litt mangelvare nå om dagen. Folk har ikke lyst til å snakke om de store spørsmålene i livet og hva de tror på og hvorfor. Når jeg har vært på TV-innspillinger, har det vært mye spørsmål om det på forhånd og under opptak.

Men han opplever også det motsatte.

– Noen ganger opplever du at du prøver å snakke med noen i skiheisen og så har de ikke lyst å stå på ski med deg resten av dagen, sier freestyle-kjøreren.

– Flere gode kandidater

Medierosen er en oppmuntringspris som Familie & Medier deler ut hvert år til en person, et program eller en redaksjon som har løftet frem kristen tro eller gode verdier i mediene. I år har det vært en kombinert avstemming der juryen valgte ti kandidater som folk kunne stemme på.

– I år har vi sett flere gode kandidater enn noen gang før, sier Haugland.

Etter nettavstemmingen valgte juryen vinneren blant de tre kandidatene med flest stemmer.

– Nettavstemmingen var entydig. Over 60 prosent ønsket at Andreas Håtveit skulle få prisen, og juryen var helt enig, sier Haugland.

Juryen for Medierosen 2016 bestod av Anne Lise Søvde, daglig leder i Norme, Lars Dahle, viserektor på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, og Jarle Haugland.

Sukret evangelium

Andreas Håtveit en norsk profesjonell freestyle skikjører også kalt «jibber». Han slo gjennom som jibber da han kom på ellevteplass på halfpipe i US open i 2005. X Games-vinneren la opp som «jibber» i 2014 etter at han kom på fjerdeplass i slopestyle i Sotsji-OL.

Han har vært tydelig på sitt avhold fra alkohol og åpen om sin kristne tro i møte med medier.

– Jeg ble kristen i 2010 da jeg gikk fra en som bare kalte seg kristen, til å forstå at jeg var en synder som trengte Jesus. Jeg er frelst av nåde. For meg har det viktigste vært evangeliet,

Håtveit forteller at han vokste opp i et kristent hjem og var rundt ting som hadde med Jesus å gjøre, men at han fortsatt ikke var en kristen. Hovedgrunnen mener han var at han aldri ble konfrontert med et rent evangelium.

– Det var alltid sukret slik at jeg kunne vri og vende på det til å passe mitt gudssyn og ikke Bibelens Gud. Det er viktig å ha søkelys på hvem Gud faktisk er i Bibelen og ikke være redd for å si hva Bibelen faktisk sier om hvem Gud og Jesus er, og at Jesus ikke kom for gode mennesker men for å dø for syndere, sier Håtveit. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.